TRGOVINA Kdo sem? Blog VSI PROGRAMI Prijava

NE VLEČI TREBUHA NOT!

Uncategorized Sep 23, 2020

Zakaj je to kar počnemo že od najstniških let škodljivo? Če vlečemo trebuh not, ustvarimo pritisk, ki na eni strani pritiska na medenično dno, kar pomeni, da le ta ne bo deloval optimalno in ima lahko za posledico inkontinenco, prolaps organov, izbočen spodnji del trebuha… Ali pa pritisk potiska na prsni del in tako postane dihanje oteženo. Ženske hodimo na okoli tako, da cel dan vlečemo trebuh not, še posebej takrat, ko nismo zadovoljne z izgledom našega poporodnega trebuha. Vendar s tem ne “treniramo” trebušnih mišic… Vlečenje trebuha se igra z našim vzorcem dihanja. Toliko na kratko… A si tudi ti ena izmed tistih, ki ves čas drži trebuh not? Če želiš, da posnamem še kaj poučnega se odzovi na to objavo z lajkom, share-om, komentarj… ker le tako bom vedela, da vas takšne stvari zanimajo.

 

Continue Reading...

KAKO PRAVILNO IZVAJAMO KEGLOVO VAJO

Uncategorized Jul 11, 2020
KAKO PRAVILNO NAREDIMO KEGLOVO VAJO?
Najprej se poravnamo.
  •  V zgornjem delu trupa se “podaljšamo” (vse do konca glave).
  • Rahla ukrivljenost ledvenega dela (medenica nagnejna preveč naprej ali nazaj ni pravilna poravnava telesa).
  • Rebra so poravnana nad medeničnim dnom (namesto naprej ali nazaj).

Pri optimalni poravnavi telesa, ko so rebra nad medeničnim dnom, je diafrgma postavljena točno nad medenično dno, tako da lahko delujeta sinhrono.

Sedaj, ko smo optimalno poravnani, se osredotočimo na dihalne vzorce. Trup se začne pri diafragmi in potuje dol do medeničnega dna, obdan je z abdominalnimi in spinalnimi mišicami. Zato je pomembno, da je trup poravnan.

Vsedemo se na stol in razmaknemo sednice narazen. Eno roko položimo na rebra, drugo pa na trebuh. Vdihnemo v obe roki in mislimo na to, kako se medenično dno napolni z zrakom. Z izdihom začutimo kako roke padejo in kako se medenično dno izprazni.

Za boljšo predstavo: Pri vdihu potisnite...

Continue Reading...

NEVARNE/NEPRIMNERNE VAJE PO PORODU

Uncategorized Jul 11, 2020

Bi radi spet začela telovaditi, se zavedate pomena gibanja in močnih mišic, pa ne veste kako začeti? Po carskem rezu in porodu ahko izvajate veliko vaj, ki so učinkovite, je pa pomembno, da se nekaterim vajam za enkrat še izogibate.

Rehabilitacija je pomembna. Če je operacija pogosta, še ne pomeni, da je okrevanje lahko. Brazgotina ni površinska, prererezanih je bilo veliko plasti. Ne želim vas prestrašti vendar želim, da razumete kako pomembno je, da si vzamete čas za rehabilitacijo, prav tako, kot bi si jo, če bi bili operirani kje drugje. 

Trup in medenično dno sta bila podvržena velikemu pritisku in spremembam, če temu dodamo še zareze, vlečenje in stres, ki ga povzroči porod, dobite telo, ki si zasluži posebno obravnavo in rehabilitacijo.

Spodnjih vaj se izogibajte vsaj dokler se trup (jedro) in medenično dno ne okrepi z vajami, ki povrnejo nazaj funkicjo mišicam (npr. sanirana diastaza, brez medeničnih bolečin, brez...

Continue Reading...

5 MITOV O VADBI V NOSEČNOSTI

Uncategorized Jul 11, 2020

Vadba v nosečnosti: Uteži ali ne?

Že spet mi je stranka, ki je tik po porodu z vsemi “popordnimi radostmi” zadnjič rekla, da je bila v nosečnosti neaktivna , ker ni imela dovolj informacij za vadbo v tem obdobju in je zato raje mirovala in se sprehajala.

Uganite kako se počuti po porodu?

-Zanič.

Nekatera  priporočila so stara toliko kot jaz in se glasijo nekako tako: Ne dvigujte nič težjega od svoje torbice, izvajajte umirjeno jogo, ne začnite z vadbo v nosečnosti in najbolj zastrašujoča – prenehajte z vsemi vajami za trebušne mišice.

OK KAJ? ZAKAJ?

Tako mi je jasno, zakaj se večina nosečnic odloči za prenehanje vadbe ali z njo sploh ne začne.

  • Seveda je za vadbo nujna odobritev ginekologa, lahko imate določene težave, ki zahtevajo mirovanje. V tem obdobju je nujno, da še bolj kot prej polsušatete svoje telo. -Se med in po  vadbi počutite dobro? Potem nadaljujte. – Vam vadba naredi slabše počutje? Mogoče...
Continue Reading...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.