Programi Blog Brezpla─Źne vsebine Nu┼ía Gnezda VSI PROGRAMI Prijava

Politika zasebnosti in GDPR

POLITIKA ZASEBNOSTI IN GDPR

Splošni pogoji dolo─Źajo uporabo in nakup preko podjetja Športne dejavnosti Luka Trekman s.p., Nuša Gnezda s.p.. kot tudi Digifit d.o.o.

Preberite si splošne pogoje in našo politiko zasebnosti, katera se nanaša na vašo zasebnost in osebne podatke. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi dolo─Źbami na spletni strani, ki so last Digifit d.o.o. in Nuša Gnezda s.p.

Uporabnik se zave┼że, da bo spletno stran uporabljal zakonito, v skladu z njenim namenom.  

Pravica intelektualne lastnine  

Ponudnik je lastnik ali uradni pooblaš─Źeni posrednik pri vseh produktih, ki se nahajajo na strani www.vadbe.com, www.fitmami.si in ostalih produktov katerih je lastnik Luka Trekman s.p., in Digifit d.o.o. oziroma posrednik pri prodaji produktov.  

Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaš─Źitena z avtorskimi pravicami. Nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletne strani in Nuša Gnezda.  

Za nastale poškodbe lastnine oziroma predmetov, Digifit d.o.o.. (Luka Trekman in Nuša Gnezda), ne odgovarja. Vsi programi se izvajajo na lastno odgovornost in v primeru poškodb ne odgovarjamo. Vsi programe izvajate prostovoljno in se zavezujete k temu, da ste sami odgovorni za dejanja. Pred uporabo programa se posvetujete s svojim zdravnikom ali fizioterapevtom. 

Jedilniki in svetovanje o prehrani je le informativne narave. Jedilniki so zgolj simboli─Źni, zato se najprej posvetujte z zdravnikom ali nutricionistom o uporabi le teh. 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine vadbe.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporo─Źili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.  

Vadbe.com, Fitmami.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Luka Trekman s.p. in Digifit d.o.o. in Nuša Gnezda s.p., ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju ponudnik. Pogoji veljajo za vse izdelke, ki so kupljeni preko podjetja Digifit d.o.o. in Nuša Gnezda s.p. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Prepovedano je deljenje programov, vaše uporabniško ime in geslo je izklju─Źno namenjeno samo kupcu, ─Źe ga ta oseba deli naprej, je v prekršku. Kazen za deljenje programa bo dolo─Źalo ustavno sodiš─Źe v Ljubljani, oziroma po dogovoru med stranko in izvajalcem programa. 

Uporaba je omejena na enega uporabnika in tri naprave. 

Spletna trgovina  

Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave: www.fitmami.si, in ostalih spletnih strani, ki si jih lasti Luka Trekman s.p., Digifit d.o.o. in Nuša Gnezda s.p. 

Zapisani splošni pogoji, so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba.  

Z registracijo na spletno stran ali z naro─Źilom preko spletne trgovine, uporabnik potrjuje, da razume in sprejema splošne pogoje.  

Za nakup v spletni trgovini, se uporabnik ne rabi registrirati.  

Informacije, ki jih najdete v spletni trgovini (opis izdelkov, fotografije, so pribli┼żne). Pridru┼żujemo si pravice do manjših sprememb v opisu izdelka, brez obveznosti obveš─Źanja uporabnika.  

Ponudbe na strani so koli─Źinsko in ─Źasovno omejene. Koli─Źine objavljenih zalog na spletni strani so informativne in se lahko spremenijo brez obvestila.  

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)  

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

 • identiteto podjetja (ime in sede┼ż podjetja, številka registra)  
 • kontaktne naslove, ki omogo─Źajo hitro in u─Źinkovito komunikacijo (e-pošta)  
 • bistvene zna─Źilnosti blaga oziroma storitev (vklju─Źno s poprodajnimi storitvami)  
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)  
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (na─Źin, kraj in rok dostave)  
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno dolo─Źene in razvidno mora biti prikazano ali ┼że vsebujejo davke in stroške prevoza  
 • na─Źin pla─Źila in dostave  
 • ─Źasovno veljavnost ponudbe 
 • rok, v katerem je še mo┼żno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, ─Źe in koliko stane kupca vra─Źilo izdelka  

Pojasnjen mora biti postopek ob prito┼żbi, vklju─Źno z vsemi kontaktnimi podatki. Ob vra─Źilu izdelka, se obra─Źunajo storški poštnine in vra─Źila v višini 3,99€.  

Cene in davek  

Vse cene so izra┼żene v EUR (eurih) in vklju─Źujejo davek na dodano vrednost (Digifit d.o.o. ID za DDV SI92575269).  

Preklic naro─Źila:  

Ko uporabnik odda naro─Źilo, prejme elektronsko pošto o potrditvi prejema naro─Źila. Uporabnik ima pravico naro─Źilo preklicati, preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika, da je bila pošiljka odposlana ali naro─Źena k dobavitelju blagovnih znamk. Za preklic naro─Źila pošlje uporabnik ponudniku elektronsko sporo─Źilo. Zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek uporabnika, naslov, številko naro─Źila in datum naro─Źila, v zadevi (e- pošta), mora biti napisano: PREKLIC NARO─îILA in ŠT. NARO─îILA.  

Cene veljajo v trenutku oddaje naro─Źila in nimajo v naprej dolo─Źene veljavnosti.  

Cene veljajo v primeru pla─Źila z zgoraj navedenimi na─Źini pla─Źila, pod zgoraj navedenimi pogoji.  

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naro─Źila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših mo─Źeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti ni┼żjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.  

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naro─Źilo (kupec prejme elektrinsko sporo─Źilo, ki vsebuje produkt). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.  

Odstop od pogodbe in vra─Źilo izdelkov:  

─îe uporabnik z kupljenim izdelkom ni zadovoljen, ima pravico, da ponudniku v 8 dneh od prejema produkta, pisno sporo─Źi, da odstopa od pogodbe (rok pri─Źne te─Źi z dnem prejetega produkta).  

Razlogov za odstop od pogodbe je za┼żeljen.  

─îe produkt vrnete ima podjetje Luka Trekman s.p., Digifit d.o.o. in Nuša Gnezda s.p., 30 delovnih dni ─Źasa za vra─Źilo kupnine.  

Ob vrnitvi denarja bo uporabnik izgubil dostop do produkta.  

*V primeru, da kupce ne dvigne svojega izdelka, oziroma ne poravna kupnine pri nakupu preko pošte Slovenije, ima Luka Trekman s.p., Digifit d.o.o. in Nuša Gnezda s.p., pravico izstaviti ra─Źun v vrednosti 30€ za nastale stroške pri pošiljanju. V primeru, da kupec teh stroškov ne poravna, ima Luka Trekman s.p. pravico izstaviti izvr┼żbo kupcu produkta. ÔÇő  

V primeru, da kupec ne poravna svojega znesak na TRR ali preko pošte, ima Luka Trekman s.p., Digifit d.o.o. in Nuša Gnezda s.p., pravico zara─Źunati nastale stroške v višini 30,00€ ÔÇő  

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba trgovine vadbe.com a┼żurira in spreminja pogosto in hitro. 

Cene so predstavljene kot redne cene in spletne cene. Redne cene so ponavadi priporo─Źene maloprodajne cene proizvajalca ali uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko interneta v primeru pla─Źila po povzetju.  

Na─Źini pla─Źila  

V trgovini vadbe.com in fitmami.si ponudnik omogo─Źa naslednje na─Źine pla─Źila:  

 - z gotovino po povzetju preko Pošte Slovenije.  

Ponudnik izda ra─Źun na trajnem mediju, z raz─Źlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, ─Źe je to potrebno in mogo─Źe  

*V primeru, da kupce ne dvigne svojega izdelka, oziroma ne poravna kupnine pri nakupu preko pošte Slovenije, ima Luka Trekman s.p., Digifit d.o.o. in Nuša Gnezda s.p., pravico izstaviti ra─Źun v vrednosti 30€ za nastale stroške pri pošiljanju. V primeru, da kupec teh stroškov ne poravna, si pridru┼żujemo pravico izstaviti izvr┼żbo kupcu produkta.  

Kupoprodajna pogodba (naro─Źilo) je v elektronski obliki shranjena na stre┼żniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj Profil).  

 - preko UPN obrazca  

- preko spletne platforme Stripe (www.stripe.com)

Ponudnik izda ra─Źun preko elektrnoske pošte. 

Garancija  

Ponudnik prodaja kvalitetne digitalne izdelke s katerimi jam─Źi 100% (ali ve─Ź – odvisno od produkta). V primeru da uproabnik s produktom ni zadovoljen, lahko v 8 dneh zahteva celotno vra─Źilo vpla─Źanega zneska.  

Izklju─Źitev odgovornosti  

Ponudnik ne zagotavlja to─Źnosti, pravilnosti vsebine objavljene na spletni strani. Uporabnik ne prevzema odgovornosti, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.  

Ponudnik lahko onemogo─Źi spletno stran ali dostop do nje zaradi tehni─Źnih ali drugih te┼żav in vzdr┼żevanja.  

Uporaba in nasveti v produktih se uporabljajo na lastno odgovornost. V primeru poškodb ali v primeru druga─Źnih zdravstevnih te┼żav uporabika Ponudnik ne nosi nobene odgovornosti. Ponudnik ni kriv za kakršnekoli viruse na vašem ra─Źunalniku, ali fizi─Źne poškodbe vaše opreme med izvajanjem programa.  

Varstvo otrok  

Oglasna sporo─Źila morajo biti jasno razvidna (upoštevajo─Ź starost) in morajo biti jasno lo─Źena od iger in tekmovanj.  

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriš─Źati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali ob─Źutka lojalnosti.  

Ponudnik ne sme sprejeti naro─Źila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov.  

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.  

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.  

Odveza odgovornosti  

Ponudnik se po svojih najboljših mo┼żnostih trudi zagotoviti a┼żurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogo─Źil preklic naro─Źila ali zamenjavo naro─Źenega artikla.  

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo o─Źitne neresnice, so zavajajo─Źa ali ┼żaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.  

Vse fotografije izdelkov so simboli─Źne in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Predpisi

Upravljavec spoštuje predpise, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov in ravna v skladu z veljavnimi podro─Źnimi zakoni, med drugim z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov ter Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: »GDPR«).  

V primeru sprememb predpisov s podro─Źja varovanja osebnih podatkov ali podro─Źnih zakonov je mogo─Źe, da bo potrebno prilagoditi dolo─Źbe, ki se nanašajo na to podro─Źje. O morebitnih spremembah in novostih se vas bo obvestilo tu. V primeru nasprotja med posameznimi dolo─Źbami, se bo upoštevala hierarhija pravnih aktov.  

Ta Politika o varovanju zasebnosti skladno z GDPR ureja naslednja podro─Źja:  

 • kontaktne informacije upravljavca in kontakt pooblaš─Źene osebe za varstvo podatkov, 
 • namene in pravne podlage za obdelavo razli─Źnih vrst osebnih podatkov uporabnikov, vklju─Źno s profiliranjem osebnih podatkov uporabnikov, 
 • uporabnike osebnih podatkov, pogodbeno obdelavo in posredovanje podatkov v tretje dr┼żave, 
 • ─Źas hrambe posameznih vrst osebnih podatkov 
 • skrb za varnost osebnih podatkov, 
 • pravice uporabnikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, 
 • postopek uveljavljanja uporabnikovih pravic v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, 
 • pravico do vlo┼żitve prito┼żbe v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.  

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani in uporabljeni zaupno ter zgolj v namene, za katere so bili posredovani. ─îe se bo pojavila potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, torej za ta drug namen obdelave potrebujemo vašo ustrezno privolitev, vas bomo predhodno kontaktirali in zanjo zaprosili.  

Osebne podatke stranke bo upravljavec obdeloval zgolj za namene, za katere jih je pridobil in jih ne bo obdeloval za namene, ki niso zdru┼żljivi z nameni, za katere so bili zbrani. Upravljavec od stranke zbira in obdeluje zgolj tiste osebne podatke, ki so nujno potrebni za dosego posameznega namena.  

Na─Źela GDPR  

Upravljavec pri obdelavi osebnih podatkov upošteva splošna na─Źela iz 5. ─Źlena GDPR. Pri obdelavi osebnih podatkov upravljavec se osebni podatki smejo zbirati samo za dolo─Źene, izrecne in zakonite namene, upravljavec pa je odgovoren, da so osebni podatki:  

obdelani zakonito, pošteno in na pregleden na─Źin v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki in se ne obdelujejo dalje na na─Źin, ki ni zdru┼żljiv s temi nameni;  

to─Źni, ustrezni, relevantni in omejeni na namen, za katerega se obdelujejo;  

hranjeni v obliki, ki dopuš─Źa identifikacijo, in le toliko ─Źasa, kolikor je to potrebno oziroma kolikor to dolo─Źajo predpisi;  

obdelujejo na na─Źin, ki zagotavlja njihovo celovitost in zaupnost, zlasti pa, da so z ustreznimi tehni─Źnimi ali organizacijskimi ukrepi ustrezno varovani pred nedovoljeno ali nezakonito obdelavo ter pred nenamerno izgubo, uni─Źenjem, ali poškodbo.  

Osebni podatki se ne smejo nadalje obdelovati tako, da bi bila njihova obdelava v neskladju s temi nameni, razen ─Źe relevantni predpisi ne dolo─Źajo druga─Źe.  

Kategorije uporabnikov osebnih podatkov  

Upravljavec osebnih podatkov posameznika ne posreduje nobenemu obdelovalcu niti tretja oseba kot uporabniki nima dostopa do osebnih podatkov, ki jih zbira upravljavec.  

Pravna podlaga in namen za zbiranje in obdelavo  

Naš namen zbiranja osebnih podatkov posameznikov in njihovih otrok je razviden iz spodnje tabele.  

Pravno podlago za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov posameznika dolo─Źa prvi odstavek 6. ─Źlena GDPR, in sicer prvenstveno a) alineja, ki dolo─Źa izrecno privolitev za obdelavo osebnih podatkov. Z uporabo našega portala posameznik izrecno soglaša, da obdelava poteka zgolj za namen, s katerim izrecno soglaša in je razviden spodaj za posamezen podatek. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je povsod prostovoljna, osebni podatki pa se zato hranijo do preklica (soglasje je lahko kadarkoli preklicano, kar se avtomatsko razume tudi pri ukinitvi oziroma izbrisu posameznikovega profila oziroma ra─Źuna).  

V primeru, da posameznik obveznih osebnih podatkov ozna─Źenih z zvezdico (*) na vpisnem listu oziroma ozna─Źenih s simbolom Ôťô v spodnji tabeli ne posreduje upravljavcu ali oz. v kolikor soglasje za njihovo obdelavo prekli─Źe, upravljavec ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo, torej prijave na vadbo ali odgovora na povpraševanje stranke.  

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov sta potrebna tudi za izvajanje storitev, ali za izvajanje ukrepov (svetovanje oziroma pravna pogajanja) pred naro─Źilom storitev.  

V primeru piškotkov je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec ali tretja oseba, te interesi pa pretehtajo nad interesi ali temeljnimi pravicami in svoboš─Źinami posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. Obdelava tako tukaj temelji na zakonitih interesih upravljavca, da vzdr┼żuje najvišji standard prodaje, storitev in kakovosti proizvodov ter zadovoljstva stranke. V primeru, da bo upravljavec v dvomu ali bi pridobil dolo─Źen osebni podatek stranke, jam─Źi, da se bo posvetoval s strokovnjakom, prav tako pa bodo temeljne pravice in svoboš─Źine stranke vedno pretehtane glede na interese upravljavca do vrste obdelave podatkov strank.

Na─Źini zbiranja osebnih podatkov  

Vrste osebnih podatkov so kategori─Źno opredeljene spodaj, pri ─Źemer zbiranje oziroma obdelava le-teh prvenstveno slu┼żi omogo─Źanju bolj kakovostne in primerne vadbe. 

Kontaktne podatke upravljavec uporablja zato, da lahko pošilja tr┼żenjska sporo─Źila, komunicira v zvezi z storitvami ter obveš─Źa o spremembah pravil politike zasebnosti in splošnih pogojev. Vaše podatke uporabimo tudi, da se odzovemo na vašo zahtevo za stik z nami.  

Druge osebne podatke pridobivamo zgolj, ─Źe nam jih samoiniciativno posredujete sami.  

Ne glede na navedeno, si pridr┼żujemo pravico, da vaše javne osebne podatke pridobimo tudi iz javno dostopnih virov (npr. AJPES, javen profil na socialnem omre┼żju), sicer pa lahko podatke pridobivamo tudi na drugi podlagi, v primeru morebitnih odprtih dolgov do nas.

TIP PODATKOV ZA ZBIRANJE ELEKTRONSKIN NASLOVOV: 

Elektronski naslov je obvezen zaradi pošiljanja nasvetov glede vadbe, ra─Źunov, novic, ponudb, obvestil in drugih sporo─Źil povezano s podjetjem Luka Trekman s.p.

Naslov je obvezen zaradi namena identifikacije stranke za primer izterjave in v primeru pošiljanja po navadni pošti (npr. ra─Źunov in priznanj), v kolikor dokumentacije ni mo┼żno dostaviti na druga─Źen na─Źin ter za statisti─Źne in druge analize.

Ime in priimek sta obvezna zaradi indentifikacije osebe. 

Opozorilo glede morebitnih tveganj delitve podatkov  

Posamezniki dobro in tehtno premislite, katere podatke ┼żelite deliti kot dostopne (npr. datum rojstva otroka), saj obstaja mo┼żnost (sicer kaznive) nepooblaš─Źenega vdora v naš ra─Źunalniški sistem, brez našega vedenja, te podatke pa bi morebitni »hekerji« uporabili za namene, ki niso zdru┼żljivi s prvotnim namenom našega zbiranja.

Obdelovalci osebnih podatkov  

─îe vaše osebne podatke poleg upravljavca (in pri njemu pooblaš─Źenih zaposlenih delavcev), obdelujejo tudi drugi obdelovalci, ki upravljavcu nudijo ra─Źunovodske storitve, informacijsko tehni─Źno podporo itd, je vsaka tovrstna obdelava podatkov uporabniku predstavljena in jo ta v zakonsko dopustnih primerih lahko tudi zavrne, (ve─Źinoma so podatki nujno potrebni za avtentikacijo).  

Upravljavec ima z vsakim obdelovalcem glede obdelave sklenjeno pogodbo, ki je skladna z 28. ─Źlenom GDPR, pri ─Źemer obdelovalec zagotavlja zadostna jamstva za izvedbo ustreznih tehni─Źnih in organizacijskih ukrepov za varstvo osebnih podatkov skladno z GDPR in podro─Źnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov in drugi predpisi.  

Podatki nekoga drugega  

Prepovedano je posredovanje podatkov v imenu nekoga drugega. ─îe gre za mladoletno osebo, ki je mlajša od 16 let, se upravljavcu osebne podatke lahko posreduje le, ─Źe obstaja za to dovoljenje starša ali skrbnika oziroma zakonitega zastopnika, pri ─Źemer ste na navedeno dol┼żni upravljavca tudi posebej opozoriti.  

Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da ste starejši od 16 let.  

Nadaljnje tr┼żenje  

Upravljavec si sicer pridr┼żuje pravico, da vas po elektronski pošti kontaktira za namen lastnega tr┼żenja, vendar je mogo─Źe vaše soglasje v zvezi s tem kadarkoli preklicati z u─Źinkom za naprej (ex nunc).  

Omogo─Źanje dostopa do vaših osebnih podatkov  

Upravljavec lahko omogo─Źa dostop do osebnih podatkov tretjim osebam le in v obsegu, kot bodo to dolo─Źali sodni in drugi uradni organi po zakonskih dolo─Źilih oziroma v drugih zakonsko dolo─Źenih primerih. V kolikor bo to dopustno in to ne bi oviralo prepre─Źevanja ali odkrivanja kaznivega dejanja, bomo na vas naslovili vsako takšno odredbo ali zahtevo oziroma vas bomo pred našim odzivom obvestili. 

Prenos osebnih podatkov v tretje dr┼żave ali organizacije  

Upravljavec ne posreduje osebnih podatkov nobeni mednarodni organizaciji ali upravljavcu ali obdelovalcu osebnih podatkov z ustanovitvijo (sede┼żem) v dr┼żavi izven EU ali Evropskega gospodarskega prostora. 

Zaš─Źita vaših osebnih podatkov  

Vaši osebni podatki obstajajo samo v elektronski ne pa tudi v fizi─Źni obliki (ne obstajajo v obliki tiskanih kopij). Podatke varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki, pri ─Źemer se prepre─Źuje nepooblaš─Źen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vklju─Źno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omre┼żjih. Nadalje upravljavec zagotavlja u─Źinkovit na─Źin blokiranja, uni─Źenja ali izbrisa osebnih podatkov, ko preneha namen, za katerega so bili zbrani oziroma ko izbrišete vaš profil oziroma ra─Źun oziroma ko zahtevate izbris vaših osebnih podatkov. Upravljavec omogo─Źa poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni podatki vneseni v zbirko osebnih podatkov, uporabljeni, posredovani ali druga─Źe obdelani in kdo je to storil (revizijska sled).  

Nepooblaš─Źen dostop do osebnih podatkov, njihovo uporabo in razkritje upravljavec prepre─Źuje z naslednjimi varnostnimi tehnologijami ter postopki:  

Ô×ó zaklepanjem delovnih prostorov in ra─Źunalnikov in neomogo─Źanje dostopa do osebnih podatkov,  

Ô×ó hranjenjem nosilcev osebnih podatkov v varovanih prostorih,  

Ô×ó prepre─Źitvijo vpogleda v osebne podatke vzdr┼żevalcem prostorov, strankam in drugim obiskovalcem prostorov,  

Ô×ó prepre─Źitvijo uporabe gesel na slu┼żbenih ra─Źunalnikih tistim osebam, ki jim geslo ni bilo neposredno dodeljeno oziroma za drug namen, kot je dolo─Źeno,  

Ô×ó omejitvijo iznosov podatkov s strani zaposlenih,  

Ô×ó kontroliranjem kopij in iznosov podatkov (revizijska sled na edinem skupnem ra─Źunu upravljavca),  

Ô×ó omejenim, evidentiranim in zavarovanim prenosom podatkov preko telekomunikacijskih omre┼żij,  

Ô×ó kontroliranje kode in z odvzemom podatkov osebam, ki jim preneha pogodba pri pogodbenem obdelovalcu ali pogodba o zaposlitvi pri upravljavcu.

Pravice posameznika  

V skladu z spodnjimi dolo─Źili GDPR imate glede vaših osebnih podatkov dolo─Źene pravice, in sicer da upravljavec potrdi, ali se podatki v zvezi z posameznikom sploh obdelujejo ali ne. V kolikor se podatki posameznika obdelujejo upravljavca zavezuje dol┼żnost da posamezni osebi:

omogo─Źi pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri ─Źemer mora biti umik soglasja enostaven in podoben na─Źinu, kot ste privolitev pridobili (znotraj iste aplikacije, spletne strani, uporabniškega ra─Źuna itd.), v nobenem primeru pa preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica; omogo─Źi dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje) (─Źlen 15 GDPR); poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih dr┼żavah ali mednarodnih organizacijah, predvidenem obdobju hrambe podatkov, idr.) (─Źlen 13 in 15 GDPR); omogo─Źi popravek neto─Źnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogo─Źi dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov (─Źlen 16 GDPR); omogo─Źi pravico do izbrisa oziroma uni─Źenja osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe) (─Źlen 17 GDPR); omogo─Źi pravico do omejitve obdelave (─Źlen 18 GDPR); omogo─Źi pravico do ugovora obdelavi, ─Źe obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vklju─Źno z oblikovanjem profilov, razen ─Źe imajo razlogi upravljavca za navedeno obdelavo prednost pred kakršnim koli poseganjem v vaše pravice glede varstva podatkov (─Źlen 21 GDPR); omogo─Źi pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu (─Źlen 20 GDPR).  

Uveljavlja se lahko tudi druge morebitne pravice, vse skladno z veljavno zakonodajo in predpisi.  

Pravica dostopa do podatkov  

Od upravljavca imate pravico dobiti potrditev, ali se obdeluje vaše osebne podatke, in kadar je temu tako, imate pravico dobiti dostop do vaših osebnih podatkov in naslednjih informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov: nameni obdelave, vrste osebnih podatkov, uporabniki ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti vaši osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih dr┼żavah ali mednarodnih organizacijah, kadar je mogo─Źe, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, ─Źe to ni mogo─Źe, merila, ki se uporabijo za dolo─Źitev tega obdobja, obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi z uporabnikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi, pravica do vlo┼żitve prito┼żbe pri nadzornem organu, kadar osebni podatki niso zbrani od uporabnika, vse razpolo┼żljive informacije v zvezi z njihovim virom, obstoj avtomatiziranega sprejemanja odlo─Źitev, vklju─Źno z oblikovanjem profilov, ter smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za uporabnika. Na podlagi vaše zahteve vam bo zagotovljena ena brezpla─Źna kopija vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Za dodatne kopije podatkov, ki bi jih zahtevali, vam bo upravljavec zara─Źunal razumno pristojbino ob upoštevanju administrativnih stroškov. 

Pravica do popravka  

Od upravljavca imate pravico zahtevati, da brez nepotrebnega odlašanja popravi neto─Źne osebne podatke v zvezi z vami. Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vklju─Źno s predlo┼żitvijo dopolnilne izjave. 

Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«)  

Od upravljavca imate pravico zahtevati, da brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, pri ─Źemer pa mora vaše osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati v naslednjih primerih: kadar osebni podatki niso ve─Ź potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako druga─Źe obdelani, kadar prekli─Źete privolitev, ki je podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov, pa za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga, kadar ugovarjate obdelavi na podlagi zakonitega interesa upravljavca, pa za njihovo obdelavo ne obstajajo nobeni prevladujo─Źi zakoniti razlogi, kadar ugovarjate obdelavi za potrebe neposrednega tr┼żenja, kadar je osebne podatke treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravnim redom.  

Pravica do omejitve obdelave  

Pravico imate zahtevati, da se omeji obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar velja en od naslednjih primerov: kadar oporekate to─Źnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogo─Źa preveriti to─Źnost vaših osebnih podatkov, kadar je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe, kadar upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje ve─Ź za namene obdelave, temve─Ź jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, kadar ste vlo┼żili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.  

Pravica do prenosljivosti podatkov  

Pravico imate, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki jih je posedoval upravljavec, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas upravljavec, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, kadar obdelava temelji na vaši privolitvi ali pogodbi in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.  

Pravica do ugovora  

Na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim polo┼żajem, imate pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov, ─Źe ta temelji na zakonitih interesih, za katere si prizadeva upravljavec ali tretja oseba. upravljavec bo prenehal obdelovati osebne podatke, razen ─Źe doka┼że nujne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboš─Źinami ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov. Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega tr┼żenja, imate pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za namene takega tr┼żenja, vklju─Źno s profiliranjem, ─Źe je povezano s takim neposrednim tr┼żenjem. ─îe neposredno tr┼żenje temelji na privolitvi, se pravica do ugovora lahko izvede s preklicem dane osebne privolitve.  

Uveljavljanje pravic  

Za vaše uresni─Źevanje teh pravic veljajo nekatere izjeme pri varovanju javnega interesa (npr. prepre─Źevanje ali odkrivanje kaznivih dejanj), interesov upravljavca (npr. zagotavljanje varovanja zaupnosti) ali pravic in svoboš─Źin drugih. Upoštevajte še, da se lahko zahteva dokaz o vaši identiteti in popolne podrobnosti o vaši zahtevi, preden se le-ta obdela. ─îe boste uveljavljali katero koli od zgoraj navedenih pravic, bo odgovor podan brez nepotrebnega odlašanja, vendar najpozneje v mesecu dni. V zapletenih primerih ali ob prejetju velikega števila zahtev, se lahko ta rok podaljša za nadaljnja dva meseca, o ─Źemer se vas bo obvestilo.  

Tako v primeru uveljavljanja pravic kot tudi v primeru morebitnih vprašanj ali v primeru, da upravljavcu ┼żelite sporo─Źiti svoje ┼żelje oziroma komentarje v zvezi z varstvom podatkom, lahko pišete na naslov Cesta na brdo 70, 1000 Ljubljana, Luka Trekman s.p. ali Digifit d.o.o., ali na elektronski naslov [email protected] 

─îe niste zadovoljni z obdelavo vaših podatkov ali z odzivom na kakršno koli uveljavljanje navedenih pravic, imate pravico do prito┼żbe na organ za varstvo podatkov, torej Informacijskemu pooblaš─Źencu RS (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: [email protected], telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

Piškotki  

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih ve─Źina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po ┼żelji omeji ali onemogo─Źi. Piškotki niso škodljivi in so vedno ─Źasovno omejeni. Piškotki kot taki niso ni─Ź novega, novo je zgolj to, da je z novo zakonodajo prišlo do sprememb glede obveš─Źanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.  

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomo─Źjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomo─Źjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen ─Źas, brskanje po spletnih mestih pa bolj u─Źinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:  

Ô×ó za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,  

Ô×ó za shranjevanje izbire pri ustvarjanju o┼żjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,  

Ô×ó na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene,  

Ô×ó za prepoznavanje vaše naprave (ra─Źunalnik, tablica, mobitel), ki omogo─Źa prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,  

Ô×ó za spremljanje obiska, kar omogo─Źa preverjanje u─Źinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,  

Ô×ó za delovanje dolo─Źenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja).  

Uporabljamo platformo Kajabi, ki vsebuje tudi svoje piškotke. Ve─Ź preberite na njihovi strani www.kajabi.com

Ob vsakem obisku spletne strani se torej na spletnem stre┼żniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega stre┼żnika, poznana tudi kot »besedilna datoteka« (npr. IP naslov - številka, ki identificira posamezen ra─Źunalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, obiskana podstran, ─Źas in trajanje obiska in podobno). V sklopu teh namenov upravljav─Źeve spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotki hranijo podatke o vaši uporabi spletne strani, ki so koristne, ker uporaba piškotkov olajša uporabo funkcij posamezne spletne strani, saj uporabnika ob nadaljnjih obiskih vaš ra─Źunalnik ┼że prepozna, kar poenostavi morebiten ponovni vnos podatkov. Te podatke upravljavec obdeluje z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani za zagotavljanje varnosti informacijskih sistemov.  

Ve─Źina brskalnikov je nastavljenih tako, da samodejno sprejmejo piškotke. Kljub vsemu pa lahko shranjevanje piškotkov izklopite ali svoj brskalnik nastavite tako, da vas vsakokrat obvesti o pošiljanju piškotkov. Poleg navedenega ra─Źunalnik omogo─Źa tudi, da lahko shranjene piškotke kadar koli izbrišete s svojega trdega diska.

Stranke oziroma uporabniki, ki se naro─Źijo na katerikoli spletni program dostopajo do spletnih strani za seznam in predvajalnik videov Vimeo, Youtube ali Wistia. Povezave do spletnih strani iz prejšnjega stavka, uporabniki prejmejo zgolj preko elektronskih sporo─Źil s pomo─Źjo platforme MailChimp. Ko je uporabnik izpolnil pogoje za naro─Źnino (registracija in pla─Źilo – ─Źe je potrebno), mu MailChimp pošlje povezavo do programa, pri ─Źemer se ob prvem obisku strani shrani piškotek s klju─Źem, ki se ga zapiše v bazo, tako da ob vsaki novi prijavi sistem preveri ali je IP naslov isti, ali je morda nov, ter novega v tem primeru prav tako shrani v bazo, skupaj s ─Źasom dostopa. ─îe IP naslov ┼że obstaja, se le pove─Źa števec obiskov iz tega IP naslova. Za dostop do teh strani stranke ne potrebujejo nujno vstopnih podatkov (kombinacije uporabniške imena in gesla), saj se v piškotke zabele┼żi ┼żeton s pomo─Źjo katerega se uporabnik kasneje avtenticira – brez eksplicitnih vstopnih podatkov (npr. brez imena in priimka). IP naslov se prav tako zabele┼żi ob obisku, hrani pa se do 10 zapisov na uporabnika. To pomeni, da ─Źe se uporabnik prijavi v sistem enajsti─Ź, z IP naslova, ki ga upravljavec nima zabele┼żenega se prvi - najstarejši odstrani ter da tako prostor novemu. To je namenjeno sistemu evidentiranja in prepre─Źevanja izrabe. Teh IP naslovov upravljavec dodatno ne obdeluje, razen ─Źe bi prišlo do suma zlorabe sistema, avtentikacija uporabnika pa še vedno poteka izklju─Źno preko piškotkov ter se niti IP naslov (niti drugi osebni podatki) tako ne obdelujejo niti ne posredujejo med sistemi.

Ve─Ź informacij o piškotkih in kako prepre─Źiti namestitev piškotkov lahko preberete v naši politiki piškotkov ali na spletni strani: http://www.allaboutcookies.org. 

Piškotki so nujni za delovanje programov, t. j. program za vodenje odnosov s strankami (Customer Relationship Management), pri ─Źemer do te spletne strani dostopajo samo zaposleni upravljavca, stranke pa nimajo dostopa oziroma avtorizacijskih podatkov.

Oznake pikslov  

Oznake pikslov (ali spletni svetilniki ali jasni GIF-i) se med drugim uporabljajo za spremljanje dejanj uporabnikov na spletnem mestu, merjenje uspeha našega oglaševanja in izdelovanje statistike o uporabi spletnega mesta in stopnjah odziva.  

MailChimp  

Za potrebe e-obveš─Źanja in potrebe poslanja spletnih strani Luka Trekman s.p., Digifit d.o.o. in Nuša Genzda s.p., za naro─Źnike online programov, upravljavec uporablja marketinško platformo MailChimp, pri ─Źemer se s prijavo na omenjene storitve strinjate, da se z vašimi podatki upravlja pod pogoji in politike zasebnosti MailChimp ter pod pogoji, ki so navedeni v tej Politiki, in da se bodo podatki, ki nam jih posredujete, hkrati prenesli dru┼żbi MailChimp, ki nam zagotavlja to storitev.  

Upravljavec bo poskrbel, da bo MailChimp zagotovil enako raven varstva osebnih podatkov kot ga narekuje lokalna in evropska zakonodaja predvsem s podpisom standardnih EU pogodbenih klavzul, ─Źe ni v konkretnem primeru dolo─Źeno druga─Źe.  

Spletna platforma MailChimp v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz GDPR in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostnim š─Źitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework). Politika zasebnosti platforme MailChimp je dostopna na https://mailchimp.com/legal/privacy/.  

Google Analytics  

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev dru┼żbe Google Inc (“Google”). Google Analytics uporablja “piškotke”, besedilne datoteke, ki so shranjene na uporabnikovem ra─Źunalniku, da bi na spletni strani analizirati, kako uporabniki uporabljajo spletne strani (npr. število obiskovalcev in trajanje obiska na posameznih straneh ipd.). Ti podatki se obdelujejo v anonimizirani obliki (naslovi IP se shranjujejo in obdelujejo samo v skrajšani obliki, tako da jih ni mogo─Źe povezati z identiteto dolo─Źene osebe) in ne izpolnjujejo pogojev dolo─Źljivosti posameznika in zato niso osebni. Te vrste podatkov se uporabljajo izklju─Źno v statisti─Źne namene in zato, da se z njihovo pomo─Źjo optimizira spletna ponudba. Spletna analitika se uporablja za lastne namene in je klju─Źna za planiranje izboljšav spletne strani. Podlago za zbiranje teh podatkov predstavlja zakoniti interes upravljavca, pri ─Źemer se ti podatki obdelujejo posebej in niso v zbirki z drugimi podatki. Z uporabo navedenih spletnih strani izjavljate, da se strinjate, da dru┼żba Google obdeluje o vas zbrane podatke na na─Źin, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.  

V nastavitvah ima upravljavec onemogo─Źeno kakršnokoli drugo deljenje podatkov z Google-om, ostalimi Google storitvami ter tretjimi osebami.  

Funkcije Google Analytics lahko delno onemogo─Źite tako, da namestite komponento, ki jo zagotavlja Google za vaš brskalnik. Za ve─Ź informacij kliknite na spodnjo povezavo:  

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en-GB https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=en https://myaccount.google.com/?pli=1 

E-poslovanje in e-hramba podatkov  

─îeprav je splošno znano, da pri prenosu podatkov prek aplikacije, spleta ali spletne strani ni mogo─Źe zagotoviti 100 % popolne zaš─Źite pred kibernetskimi napadi, si upravljavec prizadeva vzdr┼żevati fizi─Źne, elektronske in postopkovne zaš─Źitne ukrepe za zaš─Źito vaših podatkov v skladu z veljavnimi zahtevami glede varstva podatkov. Med drugim uporablja tudi naslednje ukrepe: strogo omejen osebni dostop do vaših podatkov na podlagi na─Źela potrebe po seznanitvi in le za navedeni namen; prenos zbranih podatkov izklju─Źno v šifrirani obliki; strogo zaupni podatki, na primer podatki o kreditnih karticah, se hranijo pri obdelovalcu za izvajanje pla─Źil v šifrirani obliki; sistemi informacijske tehnologije so zaš─Źiteni s po┼żarnim zidom, da se prepre─Źi nepooblaš─Źeni vdor oziroma dostop, na primer hekerjem, in stalno spremljanje dostopa do sistemov informacijske tehnologije za odkrivanje in prepre─Źevanje zlorabe osebnih podatkov.  

Vsi podatki so shranjeni na varnih stre┼żnikih ali na varnih stre┼żnikih podizvajalcev ali poslovnih partnerjev (ali v varni tiskani obliki); pri dostopu do njih in njihovi uporabi se uporabljajo politike in standardi glede varnosti (ali enakovredni standardi naših podizvajalcev ali poslovnih partnerjev).

Poslovna dokumentacija  

Upravljavec si pridr┼żuje pravico obdelovati podatke poslovne dokumentacije, ki niso sami po sebi osebni podatki, ampak slu┼żijo zgolj dokazu sklenjenega posla in pogajanj: npr. poslovno korespondenco, pogodbe o avtorstvu ali druge podlage za izpla─Źilo stranki ter ra─Źune, podatke o napotitvi osebe na posel, podatke prejetega povpraševanja ali odgovora na ponudbe, identifikacijsko številko stranke, številko naro─Źila oziroma pogodbe in morebitne prito┼żbe ter zahtevke.  

Upravljavec si za namene lastne statistike pridr┼żuje pravico, da zbira podatka o tem, kje je stranka izvedela za upravljavca in ali je stranka ┼że obiskovala podobno vadbo.  

Obdobje hrambe  

Vsi osebni podatki se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo skladno z vsakokratnimi veljavnimi dolo─Źili za varstvo osebnih podatkov. Na splošno se vaši osebni podatki hranijo do preklica oziroma le tako dolgo, dokler je to potrebno za izpolnitev namena, za katere se obdelujejo oziroma do poteka kazenskih in civilnih zastaralnih rokov ter zakonsko dolo─Źenih rokov hrambe. Podatki se sicer hranijo do preklica. Pri tem se odlo─Źa za vsak primer posebej, saj je obdobje hranjenja odvisno od vrste podatkov, razloga za zbiranje in obdelavo podatkov ter ustreznih pravnih ali operativnih razlogov za hranjenje.

Kriteriji za dolo─Źanje obdobja hranjenja podatkov torej vklju─Źujejo: (i) trajanje našega odnosa z vami; (ii) ali obstaja pravna obveznost, ki jo moramo upoštevati; in (iii) ali je hranjenje glede na naš pravni polo┼żaj priporo─Źljivo (upoštevajo─Ź rok zastaranja za posamezno nepla─Źano terjatev, pravdo ali preiskavo regulatornih organov).  

Kadar se prou─Źuje vlo┼żitev zahtevka zoper upravljalca, sme upravljavec hraniti vse podatke, glede katerih upravljavec meni, da bodo potrebni za obrambo pred zahtevkom ali za uveljavljanje ali vlo┼żitev zahtevka zoper vas, upravljavca ali tretjo osebo, dokler je še mogo─Źe navedeni zahtevek uveljavljati in še ni potekel zastaralni rok.  

V skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost, mora upravljavec zagotoviti hrambo ra─Źunov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije, ter ra─Źunov, ki jih prejme dav─Źni zavezanec s sede┼żem na ozemlju Slovenije, deset let po poteku leta, na katerega se ra─Źuni nanašajo.  

Uni─Źenje  

Ob preteku roka za shranjevanje oziroma ob preklicu se podatki trajno in nepovratno izbrišejo oziroma uni─Źijo tako, da ni ve─Ź mo┼żno ugotoviti njene vsebine oziroma je ni ve─Ź mo┼żno ponovno uporabljati.  

Spremembe  

Upravljavec si pridr┼żuje pravico, da se predmetno Politiko zasebnosti po potrebi ob─Źasno prilagodi spremembam v našem obdelovanju osebnih podatkov in s tem povezanimi dejanskimi razmerami obdelovanja in zakonodaji ter uveljavljeni praksi s podro─Źja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno in posodobljeno razli─Źico, da boste tako seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.  

Nadaljnja uporaba naših spletnih strani ali storitev po objavljenih spremembah Politike zasebnosti, pomeni, da s spremembami soglašate. Pogoji poslovanja in GDPR so bili posodobljeni 1.1.2020

Luka Trekman s.p., Digifit d.o.o. in Nuša Gnezda s.p. 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.