Programi Blog Brezplačne vsebine Nuša Gnezda VSI PROGRAMI Prijava

Zakaj ginekologi po porodu priporočajo ta program?

Večina žensk se loti po porodu prve vadbe, ki pride mimo ali pa  začne s popolnma neprimernimi vajami.

S takšnimi vadbami ali vajami si lahko pridelajo DIASTAZO REKTUSOV; ki trebuh še poveča, UHAJANJE URINA, PROLAPS, težave z medeničnim dnom, bolečine v sklepih itd ...

Po porodu je potrebna rehabilitacija, ki se začne z nežnimi aktivacijskimi vajami, ki postopoma vračajo telo nazaj. 2 meseca POSTOPNE vadbe, zato, da lahko zopet začnete z bolj zahtevnimi vajami. 

VADBO DOBITE TUKAJ: POPORODNI PROGRAM

Drugače tudi te vadbe ne bodo imele učinka.

Prav tako je z vadbo v nosečnosti, če ne bo prilagojena nosečnici in stopnji pripravljenosti, bo lahko prišlo do disfunkcij medeničnega dna, diastaza se lahko še poveča in tako bo imela nosečnica velike težave po porodu. 

GINEKOLOGINJA KATARINA JERMAN PRIPOROČA:

POPORODNI program:

Po porodu se začne delo   z okrepitvijo  mišic in sklepov ter vezi, predvsem mišice trebušne stene, medeničnega dna in mišice ob hrbtenici. Vaje moramo izvajati postopoma in previdno. Nuša vas vodi preko vseh vaj pravilno in zelo natančno, zato vam poporodni program toplo priporočam.

Moje priporočilo za NOSEČNIŠKI program: (več o programu za nosečke TUKAJ)

V času nosečnosti se zgodi veliko fizioloških sprememb, med drugim tudi ohlapnost sklepnih vezi in zmanjšanje tonusa mišic ter sprememba drže ob rasti maternice, kar privede do bolečin v predelu hrbtenice. Medenični obroč se » zrahlja« in medenično dno je izpostavljeno večjemu pritisku. Zaradi vseh teh sprememb je potrebno opravljati vaje, ki so specifične za  obdobje nosečnosti. Nuša super zajame vse pomembne vaje v  svojem programu za nosečnice in jih tudi zelo natančno  razloži , saj je pravilno izvajanje teh vaj zelo pomembno. Zato vam program  priporočam v vsaki nosečnosti!

Še več blog objav in zapisov, najdeš TUKAJ. 

Nuša

 

Preberi več
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.