Programi Blog Brezplačne vsebine Nuša Gnezda VSI PROGRAMI Prijava

8 NASVETOV ZA RAZTEGNJENO KOŽO PO NOSEČNOSTI


Ohlapna koža, brazgotine, strije ... Novopečene mamice in njihova telesa po nosečnosti lahko imajo zapleten odnos s svojim telesom.Pogosto se pogledamo v ogledalo z najbolj kritičnimi očali in o sebi naredimo najbolj negativne in ponižujoče sodbe! Morda je zato »Kako naj naredim glede viseče kože?«  eno najpogostejših vprašanj, ki jih prejmem...

V devetih mesecih nosečnosti je bila koža na vašem trebuhu raztegnjena in obremenjena do svojih meja. Ko pride dojenček, ne zganjajte panike, če se vaša  koža takoj ne povrne na prejšnjo elastičnost. Povsem običajno je, da je trebuh po porodu videti povešen in "izpraznjen".

Tukaj so moji nasveti za učvrstitev ohlapne kože po nosečnosti in učvrstitev vašega čudovitega telesa!
 
1. TUŠ

Ne poznate te tehnike? Pod tušem preprosto izmenjujte curke tople in hladne vode. Poleg izboljšanja krvnega obtoka ta tehnika pomaga učvrstiti in napeti kožo po nosečnosti.

Vem ... lažje je reči kot narediti, vendar je lahko zelo učinkovito! Dober način za začetek je, da svoje običajno jutranje tuširanje zaključite s kratkim hladnim oblivom vode! Potem, ko se počutite bolj udobno s svojo novo rutino, lahko uvedete krožne gibe s prho na prsih, trebuhu, bokih in zadnjici! To je tudi odličen način, da se zbudite in se počutite polni energije za prihodnji dan!
 
 
2. Ekstremne diete
 
"Večina si želi po nosečnosti izgubiti nekaj kilogramov. Vendar bodite potrpežljivi in hujšajte postopoma – izogibajte se hitrim dietam, saj lahko povzročijo večjo količino ohlapne kože.

Če postopoma izgubljate težo, ima vaša koža več časa, da si opomore in povrne elastičnost. Če hitro shujšate, ima vaša koža veliko manj časa za okrevanje.

Poleg tega vaše telo potrebuje prehrano, bogato s hranili, da bo lahko proizvedlo kolagen in vlakna za napetost vaše kože, zato ga ne prikrajšajte za osnovna živila. Vaše telo ima sposobnost učinkovite regeneracije, če je pravilno nahranjeno
 
3. KOLAGEN
 
Kolagen je bistvena sestavina pri obnavljanju moči, teksture in vitalnosti vaše kože.

Tukaj je nekaj živil za naravno spodbujanje proizvodnje kolagena v telesu: Kostna juha, meso, ribe, jajca, dodatki kolagena. Upoštevajte, da je potrebno zadostiti najprej potrebam telesa po beljakovinah, da začne telo uporabljati kolagen za čvrsto kožo.

Poskusite se lepo naspati! (Vem, da je to občutljiva tema za mlade mamice...) Vaše celice se ponoči hitreje regenerirajo. Pomanjkanje spanja vpliva na rast kolagena, hidracijo kože in teksturo kože... 
 
4. HIDRACIJA

Voda je ključna sestavina za ohranjanje elastičnosti kože.

Do 60 % telesa odraslega človeka je sestavljenega iz vode, koža pa je sestavljena iz impresivnih 64 % vode! Na splošno bi morali vsak dan popiti približno 8 kozarcev vode, če dojite pa še veliko več (10 do 15 kozarcev).

Alkohol, cigarete in preveč soli v vaši prehrani delujejo proti vam! Ne samo, da so nezdrave, ampak lahko črpajo vodo iz kože in preprečujejo optimalno regeneracijo kožnih celic.

V tej fazi vašega življenja je pomembno, da svoji koži zagotovite najboljšo možnost, da ponovno pridobi čvrstost in elastičnost.
 
5. VLAŽENJE KOŽE 

Pravilno vsakodnevno vlaženje kože lahko vaši koži zagotovi več prožnosti. Na žalost ni idealne kreme/olja s čarobnimi učinki zategovanja in učvrstitve ... 
 
6. MASAŽA KOŽE
 
Če želite v celoti izkoristiti vlažilno kremo, je idealno, da jo vmasirate v trebuh. Samomasaža je odličen način, da se ponovno povežete s svojim telesom in svojemu trebuhu privoščite nekaj ljubezni!

Masirajte trebuh z nežnimi pritiski in vedno v smeri urinega kazalca. Je odličen način, da se razvajate, hkrati pa učvrstite kožo!

Poleg masaže lahko uporabite tudi piling za povečanje pretoka krvi in s tem hitrejšo regeneracijo. 
 
7. VADBA
 
Z vadbo ne morete neposredno zategniti ohlapne kože, vsekakor pa vam lahko pomaga izboljšati videz in čvrstost trebuha. Tudi če so vam diagnosticirali diastazo rektusov, ni nujno, da je to konec vašega fitnes življenja in ciljev za raven trebuh! Zdaj je pravi čas, da pristopite k telesni pripravljenosti in zavedanju telesa z novimi očmi in novimi orodji, kot je poporodna vadba.

Za ponovno izgradnjo močnih temeljev potrebujete strategijo! Če so vaše globoke trebušne mišice oslabljene, vaši organi padejo naprej proti linei albi, kar vam daje, na videz še vedno noseči videz. Vaje za diastazo se osredotočajo na najglobljo plast vaših trebušnih mišic: prečne mišice. Delujejo kot naravni "steznik" ali "pas" in držijo notranje organe na mestu. Zdaj si lahko predstavljate, zakaj je njihova krepitev tako pomembna, da ponovno pridobite ta raven trebuh! Dovolite mi, da vam pomagam izgubiti  trebušček in izboljšati delovanje medeničnega dna!
 
8. NI ENEGA PRAVILA
 
Morate se že zavedati, da ima niz ponavljajočih se dejanj učinek večji od vsote posamičnih učinkov! Z drugimi besedami: uporaba le enega ali dveh zgornjih nasvetov ne bo veliko spremenila, vendar pa lahko uporaba večine ali vseh na dolgi rok povzroči velike spremembe.

Delajte v smeri novih trajnostnih zdravih navad!
 
 
Preberi več
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.