Programi Blog Brezplačne vsebine Nuša Gnezda VSI PROGRAMI Prijava

4 VAJE ZA ODPRAVO DIASTAZE REKTUSOV

 

Naslednje vaje so primerne za ženske, ki imajo diastazo do treh prstov in še vedno čutijo napetost v linei albi - vezivo med trebušnimi mišicami. Če imate večjo diastazo ali pomanjkanje napetosti (vaša linea alba je mehka in lahko s prsti z lahkoto pridete v trebuh), se pred nadaljevanjem posvetujte z nekom, ki ima izkušnje.

PREBERI: KAKO SI IZMERIŠ DIASTAZO?

Vse o diastazi si preberite tukaj: https://www.nusagnezda.com/diastaza-rektusov-101/

Toda to niso edine vaje, ki jih lahko izvajate za diastazo!!

Obstaja  na stotine vaj, ki so primerne za diastazo . Vendar pa je veliko žensk zaskrbljenih, ker ne vedo kako začeti, zato obstaja nekaj preprostih vaj, ki jih lahko naredi vsaka (prosim sledite navodilom v videu). Priporočam, da jih kombinirate s preprostimi funkcionalnimi vajami, kot so počep, mrtvi dvig, veslanje ... vse vaje dobite v programu.

Naredite 2–3 serije po 10–12 ponovitev (menjajte strani, kadar je to primerno).

Ker ni veliko raziskav glede diastaze, ki bi temeljile na dokazih o tem, kaj naredi diastazo boljšo ali slabšo, so številni fizioterapevti in osebni trenerji bolj previdni pri programiranju za ženske s širokim trebušnim razmikom.

V mnogih pogledih je to dobra stvar, toda v nekaterih primerih lahko ta stopnja previdnosti vodi do splošnih izjav, kot so "trebušnjaki in vaje s trebuhom navzdol škodijo" (kar ni čisto res), ali pri ne napredovanju pri moči.

A OBSTAJAJO VARNE IN NEVARNE VAJE?

Prizadevam si za prilagajanje, za uporabo regresij in modifikacij, namesto za popolno izogibanje vajam.

KAKO SE LOTITI IZBOLJŠANJA DIASTAZE?

Če se zavedate svojega telesa in poslušate njegove namige, imate na voljo široko paleto vaj, ki lahko pomagajo obnoviti delovanje vaše trebušne stene in potencialno izboljšati videz vaše diastaze. (Če želite pomoč pri svoji vadbeni rutini, si lahko ogledate program po porodu ali fitmami program, ki vključuje strukturirane treninge in vadbe, ki so narejene za vas in so prilagojene za vsako obdobje nosečnosti in po porodu!)

In ne pozabite: okrevanje zahteva čas. Vaše telo je pravkar šlo čez veliko preobrazbo in potrebovalo bo nekaj časa, da se prilagodi. Bodite potrpežljivi sami s seboj.

VAJE:

BIRD DOG: 3 X10

MOST: 3X 10

DRSENJE 3X10

POTISK Z ELASTIKO 3X10 (ELASTIKO DOBITE TUKAJ)

https://www.youtube.com/watch?v=RLbOVGDAgxk

 

Preberi več
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.