Programi Blog Brezplačne vsebine Nuša Gnezda VSI PROGRAMI Prijava

MIT: PREOZKA MEDENICA IN TEŽEK POROD

Naša medenica in kolki so neverjetno prilagodljivi in imajo sklepe, ki se med porodom premikajo in odpirajo. Naše telo proizvaja hormon, ki zmehča strukture, da se ti naravni procesi lahko zgodijo. Fascinantno je, da že z dvigovanjem rok iz ramen lahko povečamo prostor v naši medenici med porodom. Naše telo je resnično čudovito! ❤️

Glavne težave, ki ovirajo naravni potek poroda

  1. Sedeči način življenja: Pomanjkanje gibanja in aktivnosti vodi do slabe gibljivosti sklepov v kolkih in medenici, kar ovira naravni potek poroda.
  2. Neprimerni položaji med porodom: Pogosto so ženske med porodom v položajih, kjer se sklepi ne morejo naravno premikati in odpirati (najpogosteje na hrbtu).
  3. Nezmožnost gibanja med porodom: Pomanjkanje gibanja onemogoča zavzemanje intuitivnih položajev, ki pomagajo otroku, da se spusti v porodna kanal.
  4. Nestrpnost med porodom: Hitenje pri porodu pritiska na telo, da se prehitro odpre, čeprav morda še ni pravi čas.
  5. Prisilno iztiskanje: Prisila pri iztiskanju izčrpava mater in preprečuje naravni proces odpiranja.

Razbijanje mitov o porodu

Pogosto slišimo, da imajo ženske preozko medenico, kar naj bi oviralo porod. Resnica je, da tvoje telo ni napačno narejeno niti nima napak. V redu je, če si takrat verjela v to – to je bilo najboljše, kar si vedela v tistem trenutku. Vendar ne nadaljuj s prepričevanjem o napakah svojega telesa.

Kako lahko pomagaš sebi?

Že med nosečnostjo lahko delaš na več stvareh:

🔥 Vaje za gibljivost in odpiranje kolkov ter sklepov medenice: Te vaje izboljšajo gibljivost in pripravijo telo na porod.

Vse vaje so v programu https://www.fitmami.si/nosecniski-program

🔥 Vaje za sproščanje in raztezanje mišic medenice: S temi vajami bodo mišice bolj prožne in pripravljene za porod.

Izobraževanje in priprava na porod

Med porodom je pomembno, da se izobraziš o različnih položajih, fazah poroda, hitenju, odpiranju in drugih pomembnih temah. Znanje ti bo dalo samozavest in moč.

POGLEJ SI VAJE: https://www.youtube.com/watch?v=OoqNc9MdSWw

Zaključek

Porod je naraven proces, ki zahteva potrpežljivost in zaupanje vase. Naše telo je sposobno neverjetnih stvari. Verjemi vase in v svojo sposobnost roditi svojo dojenčico. Samo pogumno naprej!

 

Preberi več
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.