Programi Blog Brezplačne vsebine Nuša Gnezda VSI PROGRAMI Prijava

UČINKOVITA PRIPRAVA NA POROD

Priprava na porod je eden najpomembnejših korakov, ki jih lahko nosečnica naredi za zagotovitev zdravega in srečnega začetka svoje poti v materinstvo. Ta priprava se začne že v nosečnosti in vključuje mentalno, fizično in čustveno pripravo, pravilno prehrano in znanje glede dojenja in nege dojenčka.

 

Mentalna priprava

 

Mentalna priprava na porod je ključnega pomena. To vključuje razumevanje procesa poroda, pripravo na različne možne scenarije in razvijanje strategij za obvladovanje stresa in strahu. Meditacija, dihalne vaje in vizualizacija so odlične tehnike za umirjanje uma in pripravo na porod. Pomembno je, da se nosečnica nauči, kako se sprostiti in ostati mirna v različnih situacijah, ki se lahko pojavijo med porodom. Prav tako je koristno, da se nosečnica seznani z različnimi fazami poroda, da bo bolje razumela, kaj se dogaja z njenim telesom.

 

Fizična priprava

 

Fizična priprava na porod vključuje redno telesno vadbo, ki pomaga krepiti mišice, potrebne pri porodu, in izboljšuje splošno zdravje in počutje. Vadba v nosečnosti, kot so vadba za moč, plavanje ali hoja,  lahko pomaga pri lajšanju nekaterih pogostih težav v nosečnosti, kot so bolečine v hrbtu, nespečnost in otekline. 

 

Poleg tega je tu še Fitmami Nosečka program, ki je varen program, ustvarjen za celotno nosečnost. Ta program je priporočen iz strani ginekologov, fizioterapevtov in babic. Z vajami iz programa boste pridobili na moči celotnega telesa, okrepili globoke trebušne mišice, hrbet in medenično dno. Vaje omejijo inkontinenco, pritisk v trebušni votlini in pripravijo na poporodno obdobje.

 

Fitmami Nosečka program vključuje začetno stopnjo treningov po mesecih, srednjo stopnjo treningov, glavni program razdeljen po tednih, stalno opozarjanje in prikaz pravilne tehnike izvedbe vaj, dihalne vaje, povezovalno dihanje, sproščanje telesa, vizualizacijo sproščanja medeničnega dna (za porod), navodila, napotke in nasvete glede vadbe v nosečnosti, trening medeničnega dna, vaje za zmanjšanje bolečin v križu, aktivacijo transversusa, držo, vstajanje, razteg fleksorjev, in še veliko več. Program je dostopen kjerkoli in kadarkoli, vse vadbe so dostopne tudi preko aplikacije, ki si jo enostavno naložiš na telefon. Vadbe lahko spremljaš doma ali na poti. Program ti ostane za vedno.

 

Čustvena priprava

 

Čustvena priprava na porod je prav tako pomembna kot mentalna in fizična priprava. To vključuje obvladovanje strahu in tesnobe, ki so pogosto povezani s porodom, in razvijanje pozitivnega odnosa do poroda. Pogovor z drugimi mamami, branje knjig o porodu in sodelovanje v skupinah za podporo nosečnicam so odlični načini za čustveno pripravo na porod. Pomembno je, da se nosečnica nauči, kako obvladovati svoja čustva in kako se soočiti s strahovi in tesnobami, ki so povezani s porodom.

 

Pravilna prehrana

 

Pravilna prehrana je ključna za zdravo nosečnost in pripravo na porod. Nosečnica bi morala jesti uravnoteženo prehrano, bogato z beljakovinami, kompleksnimi ogljikovimi hidrati, zdravimi maščobami, vlakninami in vitamini. Prav tako je pomembno, da se izogiba nezdravi hrani in pijači, kot so alkohol, kofein in predelana hrana.

 

Šola za starše

 

Izobraževanje je ključno za pripravo na porod. To vključuje branje knjig o nosečnosti in porodu, obiskovanje delavnic in tečajev ter pogovor z zdravstvenimi strokovnjaki. Ena odlična možnost za izobraževanje je spletna Šola za starše. Ta spletna platforma ponuja najbolj obsežen in strokoven program priprave na porod in starševstvo. Program ponuja vse, kar potrebujete za pripravo na porod, od tehnik za obvladovanje bolečine do osnov dojenja in skrbi za dojenčka - 16 strokovnjakov, 8 ur predavanj, do katerih lahko dostopšaš kjerkoli in kadarkoli.

 Pridružite se v Šolo za starše in si pridobite znanje, samozavest in podporo, ki jih potrebujete v tem čudovitem obdobju.

 Nosečnost je čudovito obdobje, polno pričakovanj in veselja, a tudi izzivov. Vsaka nosečnica si zasluži, da se počuti podprto, informirano in pripravljeno na prihajajoči porod. Zato je pomembno, da se posvetite sebi, svojemu telesu in svojemu dojenčku, ki raste v vas.

 Vem, da je pred vami veliko novih izkušenj in občutkov, a verjemite, da ste močne in zmorete. S pravimi informacijami, pripravo in podporo se lahko pripravite na porod, ki bo za vas pozitivna in čudovita izkušnja.

 

Želim vam čudovito nosečnost, sproščen in lep porod ter neizmerno srečo ob rojstvu vašega malčka. Verjemite vase, poslušajte svoje telo in zaupajte v svojo moč. Vi zmorete!

 

Preberi več
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.